Karma, tipik olarak anlaşılması zor ve karmaşık bir olguymuş gibi lanse edilir. Bu sebeple insanların büyük bir kısmının karma kelimesini duyduklarında kaçan gözlerine de şahit olursunuz.
Bir çok kez karmaya maruz kalma ya da içinde bir yerde kapana kısılma ve kısır döngüye girme korkusu yaşayan danışanlarım oldu. Büyük bir kısmı da bir süre boyunca ilerleyemediler. Ancak, onların ilerlemelerini engelleyen şey karma değildi. Onları bağlayan asıl şey korkularıydı. Karma evrenin ceza yöntemi değildir.
Karma, sebep ve sonuç yasasıdır ve eylem anlamına gelir. Günlük yaşantınız boyunca yaptığınız her eylemin hem olumlu hem de olumsuz enerjisel sonuçları vardır. Bu sebeple karmanın oluşturulması evrendeki en normal durumdur ve günlük yaşamın bir parçasıdır. Bu noktayı özellikle vurgulamak istiyorum; hepimiz karma oluşturuyoruz. Karma oluşturmak kaçınamadığımız gibi karmayı oluşturmaktan korkmamalıyız da.
Yine de önerebileceğim şeylerden biri negatif karma oluşumunu olabildiğince sınırlamak ve daha önce oluşturduğunuz bu enerjileri etkisiz hale getirmenin yollarını aramak. Tıpkı yarattığınız dağınıklığı toplamak gibi...
Hayatta yaptığınız her şey, tıpkı okyanusa çakıl attığınız gibi, enerjisel bir dalgalanma etkisi yaratır. Aynı şekilde, günlük yaşamınızda yaptığınız her şey (düşünceler, duygular, eylemler vb.) evrende bir dalgalanma etkisi yaratır. Bu sebeple eylemlerinizin, duygularınızın ve niyetlerinizin başkaları üzerindeki etkilerinin bilince olmanız gerekir.
Duygularınız, niyetlerinizi harekete geçirirken karmanızı oluşturduğunuz en temel parçalarınızdan biridir. Derin bir duygu hissettiğinizde niyetiniz belirmiş olur. Dolaylı olarak da niyetleriniz hayatınızda bir şeyler tezahür ettirme gücüne sahip olur. Eğer bu niyetler negatifse etrafınızdaki kişilere veya olaylara zarar vermeye ve kötü karmaya neden olabilirler.
Tüm negatif karmalar eşit değildir ve hepsi sizi aynı şekilde ve aynı yoğunlukta etkilemeyecektir. Oluşturduğunuz karmanın bazıları görünmeyebilir, bazıları ise sadece bilinçaltınızda çalışabilir. Bu sebeple karmanız sizin üzerinizde çalışırken onun da farkında olmayabilirsiniz.
Karma'yı daha iyi anlamak için iyi ile kötü arasında var olan farkı ve sizin onu nasıl algıladığınızın farkında olmanız gerekir. Gerçekte iyi ya da kötü yoktur. Ancak herkesin olduğu gibi bizim de bir odak noktasına sahip olmamız, bir şeyleri iyi ya da kötü olarak değerlendirme eğilimine sürüklenmemize neden olur. İnsanların sık sık iyi bir davranış olarak gördükleri gündelik şeyler, esasında insanların egolarını eylemleriyle beslemelerinden dolayı hiç de iyi olmayabilir. Bir örnekle açıklayacak olursak; kendilerini iyi hissetmek ve kitle üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmak için kurumlara bağış yaptıklarını dile getiren insanlar, ego temelli ve öz kazanıma dayalı bir davranış sergiledikleri için olumsuz bir karma yaratmış olurlar. Negatif karma oluşturmayı azaltabilmeniz için, tıpkı bir annenin sadece çocuğunun yüzünde bir gülücük oluşturabilmek için ona verdiği hediyedeki bencillikten uzak duyguları hissedebiliyor olmanız gerekir.
Karma, hayatınızın çoğunda birlikte yaşamak zorunda olduğunuz duygusal acılara ve strese neden olabilir. Kendinizi suçlu hissettiğiniz bir davranışınızı ya da sadece düşünmenin iyi olmadığını hissettiğiniz bir anı düşünün. Genellikle bu tür durumlar hayatınız boyunca arkanızda sürüklenmeye devam eder. Ve bu karmik durumlar temizlenmediği sürece duygusal bedenlerinizde, eterik bedenlerinizde ve fiziksel bedenlerinizde olası streslere yol açarak hastalanmanıza sebebiyet verebilirler.
Negatif karma, ego temelli eylemler, zararlı niyetler, kendiniz ve başkaları hakkında olumsuz düşünceler gibi bir çok farklı şekilde oluşturulabilir. Eylemleri direkt kendiniz işlemeseniz ve düşündüğünüz niyetlerinizi yapacak kişi başka biri dahi olsa kendiniz için nur toğu gibi bir negatif karma oluşturmuş olursunuz.
Tamamen egonuzun yönlendirdiği hayatı yaşamak, anda kalmanıza izin vermeden sürekli olarak daha fazlasını almaya çalışmak ve daha fazla kazanım elde elde etmeyi arzulamak hayatınızda çok fazla strese neden olabilir. Ancak, egoyu hayatınızdan kaldıramazsınız. Ego, sizi fiziksel formunuza getiren şey olduğu için egoyu ekarte etmek için var olmayı bırakmanız gerekir. Bu sebeple egoyu yok etmeye çalışmak gibi sonu olmayan bir uğraş vermek yerine başarabileceğiniz en güzel şey kendiniz için dengeyi aramaktır.
Bilinçli ve bilinçsiz karma arasında da bir fark vardır. Çünkü yaşadığımız evrende var olan her şey çoğunlukla niyetler yoluyla yönetilir. Birine zarar verdiyseniz ve bu tamamen kazara meydana gelen bir olaysa biriktirdiğimiz karma sandığımız kadar büyük olmayabilir ve bilinçli olarak oluşturulan negatif karmaya nazaran çok daha kolay ve hızlı bir şekilde temizlenebilir. Aksine bilinçli karmadan arınabilmek için maddi ya da manevi zararın farkında olmalı ve bunun için samimiyetle pişmanlık hissetmelisiniz.
Zaman zaman bazı karmalarınızın, uzun süre önce temizlenmiş olsalar dahi yenilendiğini ve yaşamınızdaki belirli olayların tekerrür etmeyi sürdürdüğünü göreceksiniz. Bu, çoğunlukla yaşadığınız olaylardan çıkardığınız derslerin bilincinde hareket etmemeniz ve eski yaşam tarzınıza devam etmenizden kaynaklanan bir durumdur. Belirli olayların kendilerini neden tekrar ettiklerini anladıktan sonra daha iyi hale gelebilecek, negatif karmanızı iyileştirebilecek ve etkisiz hale getirebileceksiniz.
Karma'dan kaçamazsınız. Karma, insan olmanın bir parçasıdır. Kim olduğunun bir parçası... O yüzden ondan korkmak yerine büyümek, ilerlemek ve yeni manevi dersler keşfetmek için bir araç olarak kullanın.
Bununla birlikte şimdiye kadar oluşturduğunuz bilinçli ya da bilinçsiz negatif karmalarınızın yükünden ve hayatınızda oluşturduğu blokajlardan temizlenmek için Spritüel Danışmanlık ve Holistik Şifa seanslarından yararlanabilirsiniz.
Işıkla Kalın
ve
Ruhunuza bir adım daha atın.
Bình luận